Uitslag Nieuwegein Awards

Jesse Puts opnieuw sportman van het jaar in Nieuwegein

Zwemmer Jesse Puts is gisteravond bij de Nieuwegein Awards in Nieuwegein voor de tweede keer gekozen tot Sportman van het Jaar. Afgelopen woensdag werd hij ook al sportman van Utrecht, net als vorig jaar van Nieuwegein. Puts woont in Utrecht, maar doet zijn trainingen bij een zwemvereniging in Nieuwegein. Puts werd in 2016 wereldkampioen op de 50 meter vrije slag.
(AD.nl;Raymond de Jong 19-02-17, 14:24)

Naast de sportcategorie van Puts waren er nog tien andere uiteenlopende categorieën. Beste sportploeg werd het duo Marnix Bunnik en Ruben Assman. Zij wisten vorig jaar door te dringen tot de absolute jiujitsu wereldtop. Zij trainen in Nieuwegein bij voormalig meervoudig wereldkampioen Barry van Bommel.

Beste evenement van het jaar werd ‘Licht op Noorderveld’. Nabestaanden krijgen van de Nieuwegeinse begraafplaats de mogelijkheid om in de koude wintermaanden geliefden te herdenken in evenementvorm compleet met fakkels en lichte muziek. Het bijzondere evenement is er weer op 10 november. Elsje Leurs van Noorderveld is dolblij met de waardering: “Het is bijzonder dat je zoiets mag organiseren voor zoveel mensen.” De vrijwilligersorganisatieprijs ging naar de Evenementen Verkeersregelaars en dichter Ton de Gruijter kreeg de kunstprijs.

Andere awards

Er werd ook een prijs voor het eerst uitgereikt. Dat was de Lijfstyle Bloei award. Basisschool BOCS De Evenaar kreeg de prijs, omdat ze betrokkenen bij de school positief en op een duurzame manier beïnvloeden. Ondernemer van het jaar werd de Vreeswijkse ondernemer Bas Van Meegen.

Tot slot werd de Nieuwegeiner van het jaar bekend gemaakt: zakenvrouw Dorathé van Doorn. Ze heeft een aantal bedrijven waarmee ze sociaal onderneemt. Ze helpt mensen die dreigen buiten de boot te vallen aan werk. Haar maatschappelijke rol, ook bij de stichting Samen voor Nieuwegein en de Beursvloer, werd gezien en gewaardeerd. Van Doorn: “Ik ben heel blij met de waardering. Het is totaal onverwacht. Ik blijf me ook na vandaag inzetten voor mensen die hulp nodig hebben. Ik krijg daar energie van.”

http://www.ad.nl/utrecht/jesse-puts-opnieuw-sportman-van-het-jaar-in-nieuwegein~a1d8500b/