Kick-off 1e editie sportieve Streetleague Wijkersloot en Fokkesteeg in zomervakantie!

SportID StreetLeague
SportID StreetLeague

Kick-off 1e editie sportieve Streetleague Wijkersloot en Fokkesteeg in zomervakantie!

Op woensdag 13 juli zal de eerste editie van de Streetleague Nieuwegein plaatvinden in de wijk Wijkersloot. De Streetleague is een initiatief van SportID en Movactor en bestaat uit een 3-daagse sportieve competitie voor kinderen tussen de 6-15 jaar.

Het doel van de league is om kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking te brengen met diverse sport- en bewegingsactiviteiten in de omgeving. Dit alles onder het motto ‘Sport komt de wijk in deze zomer!’.

Wijkersloot

Op 13 juli trapt men om 14:00 uur af in Wijkersloot en bieden diverse sportaanbieders uit Nieuwegein een sportief programma aan in de wijk. De Streetleague vindt plaats op het grasveld naast de sporthal Wijkersloot, aan de Nanningalaan 1 (naast de Openbare Basisschool De Schakel en de Koningin Beatrixschool). Vrijdag 15 juli wordt de Streetleague in Wijkersloot afgesloten met een spetterende finale en een gezellige buurt-picknick.

Saamhorigheid jeugd
Saamhorigheid jeugd

‘Goed om te zien dat sportaanbieders uit Nieuwegein hun maatschappelijke betrokkenheid tonen en kinderen, die veelal niet op vakantie gaan, willen vermaken’, aldus Joost Ghijssen, projectleider Sportieve School (SportID). Nynke Joustra, jongerenwerker van MOvactor sluit daar nog bij aan: ‘Dat de Streetleague georganiseerd wordt in de wijk waar de kinderen wonen en vriendjes hebben, is prettig. Hierdoor kan echt iedereen mee doen! Dat maakt het extra leuk!’.

De Streetleague wordt mogelijk gemaakt door SportID Nieuwegein, MOvactor, Kind&Co en diverse sportaanbieders uit Nieuwegein.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.sportidnieuwegein.nl of mail met Esther Jansen (e.jansen@merwestein.nl).