Vier de Winter: extra activiteiten op de Buurtpleinen

In Nieuwegein wordt er de komende tijd weer van alles georganiseerd om elkaar in de donkere dagen te ontmoeten. Wat is er allemaal te doen op de Buurtpleinen?

De winter staat voor de deur: een periode die draait om gezelligheid, samen eten, spelletjes doen en lekker proeven van de Kerstsfeer. Juist als de dagen korter worden is het belangrijk om aandacht te hebben voor elkaar. Dat kan met je familie zijn, maar ook met buurtgenoten.Buurtverbinder Jaimy van der Veeken van MOvactor: “In Nieuwegein hebben we veel aandacht voor elkaar. Door buurtbewoners worden het hele jaar door verschillende activiteiten georganiseerd op de Buurtpleinen. In de winterperiode is samenkomen extra belangrijk, daarom doen we er als MOvactor een schepje bovenop met nog meer leuks voor jong en oud.”

Onder het motto ‘Vier de Winter’ kunnen inwoners de komende tijd terecht voor een quiz, het maken van kerststukjes, de Kinderinstuif of een uitgebreide Kerstlunch.  “Maar ook voor mensen voor wie het soms lastig is om aansluiting te vinden organiseren we activiteiten,” licht van der Veeken toe. “Juist voor deze mensen is aandacht tijdens de Kerstperiode belangrijk. Omdat ze een klein netwerk hebben bijvoorbeeld.” Voor deze groep wordt o.a. een speciale High Tea georganiseerd op Buurtplein Batau. “Dé manier om mensen te leren kennen en te proeven van de Kerstsfeer!”

Een beetje extra aandacht voor elkaar is juist in coronatijd van betekenis. Van der Veeken: “Maar het is nu niet altijd eenvoudig om elkaar op te zoeken. Gelukkig kunnen we op verschillende manieren laten zien dat we elkaar niet vergeten. En daar dragen we op de Buurtpleinen graag aan bij.”

MOvactor organiseert in december en januari (naast het normale programma) verschillende activiteiten op de Buurtpleinen Batau, Doorslag, Galecop en Zuid. Kijk voor het programma op www.movactor.nl/meedoen/vierdewinter of loop even binnen op het Buurtplein in de buurt.