Kunstgein atelierroute

KunstGein Atelierroute

De KunstGein Atelierroute leidt kunstminnaars en andere belangstellenden zaterdag 10 en zondag 11 juni tussen 12.00 en 17.00 uur langs kunstenaars in heel Nieuwegein. Sommigen exposeren in hun eigen huis of atelier, anderen tonen hun werk in de verschillende Buurtpleinen, vaak samen met collega’s. Van iedereen is een werk te zien in het atrium van het Stadshuis, ideaal dus voor een eerste indruk. Hieronder de route door onze eigen wijk:

Kunstenaars Centrum Nieuwegein (KCN), Kerkstraat 38
Hier is een ledenexpositie te zien met als thema ‘Op de grens’. De kunstenaars hebben zichzelf een grens gesteld, terwijl ze normaal gesproken volkomen vrij zijn.
KCN-leden Joe Etty en Jenny van den Bor exposeren ook in Buurtplein Batau.

Keramiste Lea Wijnhoven opent haar atelierruimte en tuin aan de Schoolstraat 2 voor een boeiende expositie van werk van haarzelf en haar cursisten.

Lisa Peters Esvelt exposeert in d’Oude Werf, de school voor de kunst van Sasja Bork, waar zij sinds twee jaar lesgeeft. Zij is actief met soft pastel, vandaar haar bedrijfsnaam Pastellum. Ook is hier (Stormerdijkstraat 62) werk van haar leerlingen te bewonderen.
In d’Oude Werf kunt u behalve kijken naar kunst ook luisteren naar de prachtige gedichten van Ton de Gruijter. Hij treedt op 10 en 11 juni op: 12.20-12.30 uur en 15.10-15.20 uur.

Carel de Graaf heeft voor de Atelierroute zijn huis aan de Zijllaan 1 omgevormd tot een atelier én een podium. Niet alleen is hier zijn eigen werk, tekeningen schilderijen in verschillende technieken, te zien, maar de 14-jarige Meryem Al fatly verzorgt met haar pianospel de muzikale omlijsting en schrijvers Ingrid van Tellingen en Helma de Hollander bieden inspirerende, openhartige  woordkunst, in poëzie en proza.
Ingrid van Tellingen, 10 juni van 12.20 – 12.30 uur en 11 juni van 15.00 – 15.10 uur
Helma de Hollander, 10 juni van 15.00 – 15.10 uur en 11 juni van 14.00 – 14.10 uur.

Ebriena Meijer, Nijlandlaan 5 maakt sieraden, waarvoor zij graag verschillende materialen combineert. Ook werkt ze met textiel en maakt ze tekeningen met soft krijt.

Anneke van den Wijngaard toont textielverharde beelden en poppen aan de Nanningalaan 9.