bewonersbijeenkomst speelgoedbank

De Speelgoedbank Nieuwegein is een vrijwilligers organisatie die zich al 8 jaar inzet voor kinderen tot 12 jaar waarvan de ouders door financiële redenen of slechte thuissituatie geen speelgoed voor hun kinderen kunnen kopen.

Ouder(s) en kinderen met een U- of Stadspas of via doorverwijzing van schuldhulpverlening, vluchtelingenwerk of statushouders, sociale dienst en maatschappelijk-werk, kledingbank, voedselbank, Kerken en het Leger des Heils zijn 1x per maand welkom om 2 stuks speelgoed, 1 spel of puzzel  en leesboekjes te komen uitzoeken. Het te schenken speelgoed is over het algemeen gebruikt speelgoed. De kinderen mogen deze definitief behouden.

Als de kinderen jarig zijn en voor het Sinterklaasfeest streven wij ernaar dat de kinderen nieuw speelgoed krijgen. Het is toch leuk voor de kinderen dat zij aan hun vrienden en op school trots kunnen laten zien dat ze voor hun verjaardag en van de Sint nieuw speelgoed hebben gekregen.
Speelgoed is erg belangrijk voor de ontwikkeling, fantasie, motoriek en creativiteit van kinderen en is ook zeer leerzaam. Om het (voor)lezen te stimuleren krijgen de kinderen altijd een aantal boeken mee. En speelgoed maakt het makkelijker voor een kind om met andere kinderen te spelen en is daarmee goed voor de sociale contacten.
Het gebruikte speelgoed wordt verkregen via particulieren die het bij ons inleveren. Al het speelgoed wordt eerst door vrijwilligers gecontroleerd op compleetheid en of het werkt. Eventueel verrichten we kleine reparaties.

Het ingeleverde speelgoed wordt op deze wijze hergebruikt, materialen die anders in de afvalstroom terecht zouden komen. Het nieuwe speelgoed wordt verkregen via sponsoren, bedrijven en soms ook particulieren.

Ons belangrijkste doel is dat wij speelgoed kunnen blijven inzamelen en uitdelen aan kinderen in een moeilijke en kwetsbare positie. Tevens is voor ons heel belangrijk dat wij ze op speciale dagen zoveel mogelijk kunnen verrassen met nieuw speelgoed.
Het aantal kinderen welke wij op deze wijze bedienen is ruim 300.
Bij de Speelgoedbank werken op dit moment 4 vrijwilligers:
Charifa Karri, Christel Matthijssen, Chantal Nehmelman en Pim de Haan.

Wil je ook vrijwilliger bij de Speelgoedbank worden, meld je dan aan:
via de mail nieuwegeinspeelgoedbank@gmail.com
of bel naar nummer 0621855202 – bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag
tussen 13:00 en 17:00 uur.

Je kunt ons helpen op maandagavond en/of vrijdagmiddag of op afroep.