Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Contrast in abstract

8 mei 2016 tussen 14:00 - 17:00

De expositie “Contrast in abstract” is een combinatie van de vaak uitbundige schilderijen van Mina Welleman en de meer ingetogen schilderijen van Wil Jongstra.

Mina Welleman is 6 jaar geleden begonnen met schilderen. Gewoon uit zichzelf. Liefde voor de kunst heeft zij altijd al gehad. Ze leest veel over kunst, bezoekt tentoonstellingen en bewondert de Cobra kunstenaars, zoals Willem de Kooning en de Deen Jorn. Mina ging zelf ook abstract schilderen. Het is spannend om zo te schilderen en af te wachten wat het wordt. In ieder geval zijn haar schilderijen kleurrijk en meestal uitbundig. Soms zit er een realistische twist in. Ze is dan ook altijd benieuwd naar wat mensen er in zien en haar hun commentaar. Kleur is bepalend en een schilderij moet wat dat betreft altijd in evenwicht zijn.

Wil Jongstra schildert al vanaf ongeveer 1990, maar de laatste 10 jaar fanatiek.

Zij schildert eveneens abstract. Meestal niet met een vooropgezet plan, maar vanuit haar gevoel en laat zich daarbij leiden door wat er op het doek gebeurt. Dit kan heel verrassend zijn. Zo kan zij geraakt worden door een bepaalde vorm of structuur en van hieruit verder gaan, altijd op zoek naar een mooie balans tussen vorm en kleur.

Waar het werk van Mina vooral uitbundig is, kenmerkt het werk van Wil zich door een rustiger kleurbeeld en vormkeus.

Deze expositie vormt dus een spannend contract van twee verschillende abstracte stijlen.

Gegevens

Datum:
8 mei 2016
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Tags:
,
Site:
kcn-galerie.nl

Organisator

Kunstenaars Centrum Nieuwegein
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kunstenaars centrum Nieuwegein
Kerkstraat 38
Nieuwegein, Utrecht 3431 CR Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie